Mit tanulhatsz egy 9 évestől?

Veszni látszottak a remények. Az 50 köbcentis moci feladta küzdelmet. Nem úgy, mint kis gazdája, aki a hirtelen jött kudarcból erőt merített és cselekedett…

A Győrből hazafele tartó buszon találkoztam egy kedves ismerőssel. Csillogó szemmel újságolta, hogy fia, Gergő milyen magasságokba emelkedik. Motorral.

Semmi strand, lógás a haverokkal, vég nélküli telefonozás?

Igen, a fenti leírás egy csornai fiúra igaz, akinek története rögtön megfogott, így hát kötelező volt utánajárni a bátor fiú titkának. Gergő 2017 februárjában vagány tervet eszelt ki: kipróbálja a motorozást, így a mindössze 9 éves kisfiú támogató szüleinek köszönhetően kapott egy 50 köbcentis Malaguti motort.

Aztán a nagy nap villámsebességgel jött el számára.

Az ácsi motocross pályán még kissé bizonytalanul, de annál boldogabban vágott bele a száguldásba, amikor hirtelen hatalmas akadály tornyosult előtte. Egy ugrón kellett volna felmotoroznia. Nem sikerült. A motor feladta a küzdelmet. Hűséges gazdája azonban nem.

Megfogta az összeomló motorbiciklit, majd a világ legtermészetesebb dolgaként (némi segítséggel) feltolta az ugró tetejére a számára varázsjárművet, majd folytatta az önfeledt motorozást.

“Segíts rajtam, kis gazdám!”

Alighanem ekkor dőlt el igazán: Gergő tényleg ezt akarja, áhítja, szeretné csinálni.

Azóta üzemórái megsokszorozódtak, elhivatottsága alaposan megerősödött. A mindössze 11 éves motoros a kupasorozatok és az országos bajnokság elszánt résztvevője, hivatalos MAMS licenncel rendelkező versenyző.

Mi tartja tűzben Gergő bátorságát?

  • azt csinálhatja, amit szeret.
  • szülei támogatják.
  • rengeteget gyakorol.
  • konkrét céljai vannak.
  • duma helyett cselekszik.

Gergő története tipikus példája a fejlődési szemléletnek. (Itt írtam erről).

Sok sikert, ifjú motoros! Gergő oldala:
https://www.facebook.com/Gery-12-821044791404866/

Szeretnél elutazni Bátorságországba? Kattints a ide és tarts velem!