Miért jelentkezz előadónak?

Biztos, hogy én lennék a megfelelő ember? Nem hiszem, hogy érdekes lehetnék bárkinek is. Majd meglátom, hogy jelentkezek-e. Nem merek kiállni mások elé.

Mióta kiraktam a ’Jelentkezz előadónak” felhívást, azóta ilyen és ehhez hasonló reakciókat kaptam jó pár fiataltól. Rengetegen kacérkodnak a jelentkezés gondolatával, de egyelőre meggyőzik magukat arról, hogy kevesek lennének ehhez a kihíváshoz. Nekik üzennék most, ugyanis van 7 nyomós érvem arra, hogy miért adják be a pályázatukat a Beszélj Bátran Konferenciára!

1.Arról beszélhetsz, amit szeretsz

Bizony, itt nem a suliban kötelezően előírt, nyögvenyelősen elsajátított tananyagot kell visszamondani, hanem azt, ami benned van. Legyen ez ötlet, megélt sztori, egy értékes tanács kimondása, bármi, ami téged megmozgat.

2. Másokat inspirálhatsz

Bizony, bizony, képzeld el, ha téged megmozgat a saját témád, akkor másokat is képes ösztönözni. Már azzal, hogy kiállsz mások elé, és el mered mondani, ami benned van, a többieknek nyújthat mankót, bátorságot, elszántságot. Ráadásul azzal, hogy másokat bátorítasz, te is elszántabb és magabiztosabb leszel.

3. Komoly felkészítést kapsz

Képzeld, valaki komoly összegeket fizet azért, hogy kiképezzék, fejlesszék a tudását. Itt szinte csak a buszjegyre kell költened.  Amennyiben te leszel a konferencia előadója, személyre szabott tanácsokat, visszajelzéseket kapsz. Fejlődik a beszédtechnikád, a színpadi jelenléted, a kommunikációd. És még sorolhatnám. Már csak ezért vágj bele! Amikor előadtam 1000 ember előtt, abban több ember komoly munkája is bent volt. Olvasd el a beszámolómat, ha nem hiszed!

Ha nekem ment, akkor neked is fog!

4. A jelen és a jövő ember lehetsz

Tudtad, hogy a jövő munkahelyein még fontosabb lesz a kommunikáció? Ha vállalkozni akarsz, vagy állásinterjúra mész, akkor roppant lényeges lesz, hogy szépen kifejezd magad, hogy tudj beszélni az ötletedről. Tudtad, hogy a szóbeli érettségin, egyetemi vizsgán, egy fontos megbeszélésen mennyire fontos, hogy meggyőző és magabiztos légy? A felkészülés és a konferencia már csak ezért is segíthet neked.

5. Leteszed a névjegyed

A konferencián való szerepléseddel egyértelműen a világ tudtára adod, hogy mit képviselsz. Egy olyan ajánlólevelet kapsz, ami zártnak tűnő ajtókat nyithat ki előtted.

6. Fejlődik az önbizalmad

Azzal, hogy belevágsz ebbe a kalandba és életed egyik legfontosabb beszédének elmondására kapsz lehetőséget, olyan jelentős tapasztalatra teszel szert, ami a legnehezebb pillanataidban is segítséget nyújthat. Rájössz, hogy érdemes bíznod magadban és az elképzeléseidben.

7. Komoly kapcsolatokra tehetsz szert

A felkészülés alatt és a konferencián is találkozhatsz olyan emberekkel, akik később segíthetnek neked céljaid elérésében, vagy te tudsz adni nekik olyan támaszt, amitől pozitív irányba változik az életük.

A legutolsó és legfontosabb tanácsom pedig: Jelentkezz!